POVPRAŠEVANJE REZERVACIJA

Ste ljubitelji narave in zelene mobilnosti?

Za kolesarje je pri nas dobro poskrbljeno. Naš kraj ponuja krasne kolesarske poti, če ste pripravljeni na obsežnejši izlet v osrčje okoliškega hribovja ali samo lahkotno vrtenje pedal.

  • Dan se začne z obilnim zajtrkom, katerega nudimo 6 dni v tednu.
  • Če se odločite našo deželo bolj raziskovati, nudimo nočitve v sobah in apartmajih.
  • Nepričakovana nezgoda na poti ne predstavlja problema. Prvo pomoč za vaše kolo najdete na recepciji.

 

Kolesarske poti

Skrivnosti rjavorumenega peska

Kolesarska pot vas popelje na štajersko. Skozi nižinski gozd Dobrava in preko strmih peščenih gričev, vse do bizeljskih vinogradov in repnic.  Pot se spusti v dolino Hudine in vas ob robu naravnega spomenika Jovsi pripelje v Terme Čatež.
 

Prisluhnimo šumenju mokriških gozdov

Kolesarska pot vas popelje skozi mokriške gozdove, ki očarajo v vseh letnih časih. Na Ponikvah se odpre lep razgled daleč čez mejo. Ob vznožju Gorjancev pot pelje nazaj v Terme Čatež.

Potep po deželi cvička

Kolesarska pot vas popelje po delu podgorjanske vinske ceste do Gadove peči. Povzpne se na obronke Gorjancev mimo vinogradov in hramov, kjer domuje vino cviček. Nazaj v Terme Čatež se vrnete po spodnjem toku reke Krke.
 

Orlovska tura

Kolesarska pot pelje mimo sotočja reke Krke in Save ter se pri brežiškem gradu spusti v Vrbino. Po severni strani se povzpne na masiv Orlice. Pri cerkvi sv. Jedrt se ponudi nepozaben razgled. Pot se spusti mimo gradu Pišece, v vas Pišece in nato mimo vinogradov na obronke gričev ter nazaj v dolino.
 

Vodna tura

Lahka krožna družinska tura, z izhodiščem v Termah Čatež, ki vodi mimo sotočja Save in Krke ter Brežiškega jezera.
 

Bizeljska pentlja

Zahtevna krožna pot, zaradi večjih vzponov bolj primerna za električna kolesa. 

© 2024 • Les Nasta s.p. • O piškotkih